Det er stor pågang til seminaret «Kunst som sosial drivkraft» 19. august under Arendalsuka. Arrangørene er stolte av å kunne invitere til et seminar med både foredrag og innspill fra ledende aktører i nasjonalt og internasjonalt kulturliv.

Arendal kulturforum, Mimeta, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune, Nordisk informasjonskontor og Sørlandets Europakontor har gått sammen om å invitere til kulturseminaret «Kunst som sosial drivkraft» under Arendalsuka. 

I løpet av seminaret blir det reflektert rundt hvordan kunst kan bidra til sosial vekst i lokalsamfunnet, og hva som skjer når kunsten er fraværende. Seminaret ser også på hvordan kunst kan føre til økt deltakelse og medskapning og hva som hender når kunst flyttes ut i et offentlig rom. Seminaret har et internasjonalt tilsnitt, og foredragsholdere fra både Norge, Europa og Afrika bidrar med sin kunnskap og erfaringer.

- Vi vil få mange internasjonale eksempler på kunstens rolle i det offentlige rom, demokratiseringsprosesser og andre sosialt orienterte prosesser, sier leder for Mimeta, Cato Litangen, som forteller at kunstnere og kulturaktører fra både Tunisia, Syria og Uganda stiller til samtale på seminaret.

Videre forteller han at både Norsk kulturråd, Nordisk kulturfond og European Cultural Foundation medvirker i programmet.  Seminararrangørene er stolte over å ha fått dyktige innledere og foredragsholdere på plass, som:

Bård Folke Fredriksen, statssekretær fra Kulturdepartementet
Trude Schjelderup Iversen, kurator i KORO (Kunst i offentlige rom),  
Tone Hansen, leder i Norsk kulturråd
Kristin Danielsen, direktør i Norsk kulturråd
Svein Harberg, stortingspolitiker (H) og leder av familie- og kulturkomiteen på Stortinget
Harm-Christian Tolden, kommunaldirektør i Bergen kommune,
Mats Aronsen, festivalleder i Canal Street
Benny Marcel, direktør i Nordisk kulturfond,
Philipp Dietachmair, programme manager European Cultural Foundation
Cecilie Willoch, avdelingsdirektør kulturseksjonen i UtenriksdepartementetJan Jaap Knol, direktør Dutch Cultural Participation Fund
Peter Rorvik, festivalprodusent og leder Arterial network
Faisal Kiwewa, festivalprodusent fra Uganda
Per Kvist, dekan for kunstfag Universitetet i Agder
Ellen Aslaksen, dekan Kunsthøgskolen i Oslo
Sofiane Ouissi, danser, produsent og kulturaktivist fra Tunisia
Abdullah Alkafri, skuespiller, produsent og kulturaktivist fra Syria

I forbindelse med kulturseminraet, åpnes også kunstinstallasjonen «The Pen is Mightier than the Sword» av Chris Swift, som er en hylles til Nelson Mandela på Teaterplassen dagen før kulturseminaret. Det arrangeres også hagefest etter kulturseminaret i Kolbjørnsvik.

--
For ytterligere informasjon, kontakt:
- Cato Litangen, daglig leder i Mimeta, mobil 40 64 80 83, e-post: cato.litangenATgmail.com
- Linda Sætra, kultursjef i Arendal kommune, mobil 995 78 303, e-post: linda.saetraATarendal.kommune.no
- Hilde Lona, daglig leder Nordisk informasjonskontor Sør-Norge, e-post hilde.lonaATnordeninfo.no

Posted
AuthorCato Litangen