Velkommen til Frokostseminar 25 mai kl. 8.30

Sted: Arendal biblioteket auditoriet.

Arrangører: Mimeta og Arendal voksenopplæring

Enkel frokostservering

Velkommen til frokostseminar om kraften i historiefortelling og hvordan den kan brukes til å påvirke både individuelle ferdigheter og endringer av sosiale situasjoner. Arendal Voksenopplæring og Media Service AS, i samarbeid med Oslo Met og NLA-Høgskolen, bruker film i språkopplæring for innvandrere i Arendal. Prosjektet er finansiert av Imdi. 

 

Basma El Husseiny er fra Egypt. Hun er en internasjonalt anerkjent kulturleder, og driver den arabiske organisasjonen Action for Hope som har filmskoler for unge syriske flyktninger i Libanon. Filmproduksjoner gir folk mulighet til å utvikle sine ferdigheter, fortelle egne historier, dele sine perspektiver og gir kraft til å bruke sin stemme i det offentlige rom. I arbeidet for sosial utvikling har historiefortelling for narrativ endring etablert seg som en praksis. Ved hjelp av filmproduksjon bringes teknikkene inn i språkopplæringen i Arendal og til sosiale utviklingsprogram i Libanons flyktningeleirer. 

 

I seminaret vil det vises filmer, det vil snakkes om endringspotensialer og mulige effekter av slike prosjekter. Samtalene vil ha interesse for dem som er opptatt av sammenhenger mellom historiefortelling og endring, som akademia, skoleverket, kommunikasjonsbransjen, kulturlivet og frivillig sektor. 

Program: 

08:30: Velkommen, Hilde Mjøs, Arendal voksenopplæring og Cato Litangen, Mimeta.

08:40: Basma El Husseiny: Who tell our stories? Introduksjon og filmvisninger. 

09:20: PAUSE - Kaffe

09:30: Hilde Mjøs og Annette S Kirkedam presenterer LISTEN!UP.

Filmvisning: Introduksjonsfilm (3 min).

09.50: Intervjuer med elever ved Arendal voksenopplæring

Visning av 3 filmer.

10:05: Tore Jonssen, Media-Service AS: Erfaringer fra LISTEN!UP

10.15: Henry Mainsah: LISTEN!UP fra et forskningsperspektiv. Oppsummering.

Vi avslutter senest klokken 11.00.

Posted
AuthorLitangen